Nieuws

Kennismaken met schilderen.

Op maandag 13 juli van 14.00 tot 16.00 uur is er een schilderworkshop in Inloophuis ‘Leven met Kanker’ in Woerden. De schilderworkshop is eenmaal per maand onder leiding van ervaren schilderdocenten, deze maandag door Corrie Berends. 

Even vergeten dat je ziek bent (geweest) en ontspannen genieten van het plezier om creatief bezig te zijn. Dat kan in Inloophuis ‘Leven met Kanker’. We werken aan de hand van voorbeelden maar zelf iets bedenken mag ook, het is voor iedereen te doen. Tijdens het schilderen staat plezier voorop, want plezier ontspant en doet je even ontsnappen aan de waan van de dag.
Het huis is open vanaf 13.30 uur voor koffie, thee en een gezellig en ontspannen samenzijn. Van 14.00 tot 16.00 uur vindt de workshop plaats. Je bent van harte welkom! Omdat het om een beperkt aantal plaatsen gaat, is aanmelden voor deze workshop nodig. Dat kan telefonisch (06-14004496), per email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of in het Inloophuis (openingstijden zie de website www.inloophuislevenmetkanker.nl ).
Voor wie graag wil komen maar minder mobiel is, geen eigen auto heeft of niet met openbaar vervoer/taxi kan, is AutoMaatje Woerden een optie: thuishuiswoerden.nl/automaatje.

Workshop Begrijpbaar Bewegen bij Inloophuis ‘Leven met kanker’

Op maandag 6 juli om 14.00 uur geeft Michael Meijer bij Inloophuis ‘Leven met Kanker’ in Woerden een workshop Begrijpbaar Bewegen voor iedereen die met kanker te maken heeft. Bewegen kan voor iedereen leuk en uitdagend zijn, het kan ons een goed gevoel geven en we willen hiermee onze belastbaarheid verhogen.

 Door te bewegen oefenen we invloed uit op onze fysiek: mobiliteit, flexibiliteit, kracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen. Het lichaam zit complex in elkaar en ieder heeft eigen aandachtspunten om de houding te verbeteren of om vrijer te kunnen bewegen. Zowel de oppervlakkige- als de diepere spieren en structuren moeten aangesproken worden, ze hebben hun eigen functie en kunnen een beweging stimuleren of remmen. Veel mensen ervaren weleens rug-, nek- en/of schouderklachten door bijvoorbeeld spanning, een verkeerde houding of gewoonweg verkeerd trainen. Hier besteden we tijdens de workshop aandacht aan. Je leert hoe je spieren in de rug-, nek- en schouderregio kunt ontspannen en versterken. Ook gaan we aan de slag met houding.

Iedereen kan meedoen, we bewegen op jouw eigen niveau en binnen jouw mogelijkheden want ieder persoon heeft zijn/haar eigen belastbaarheid en dat kan dagelijks verschillen. Maar hoe bepalen we onze belastbaarheid? Hoe moeten we bewegen? Waarom doen we de speficieke oefeningen? Waar moeten we op letten en wat zijn voor jou persoonlijk aandachtspunten? Als we effectief willen bewegen, zullen we hierbij stil moeten staan. Uitdaging, succesbeleving en een stapje verder, daar doen we het voor!

 

De workshop wordt gegeven door Michael Meijer. Als bewegingsdeskundige begeleidt hij mensen met uiteenlopende (medische) achtergronden naar zijn/haar fysieke doelstelling. Michael staat voor het delen van kennis, denken in mogelijkheden, effectief trainen, het ervaren van een succesbeleving, het vergroten van het zelfvertrouwen en het hebben van plezier. Met Begrijpbaar Bewegen sluit Inloophuis ‘Leven met kanker’ aan bij het bieden van goede nazorg voor mensen die met kanker te maken hebben. Het delen van kennis en het bieden van handvatten is belangrijk om op zowel korte- als lange termijn successen te behalen.

Aanvang 14.00 uur. Vanaf 13.45 staat de koffie klaar. Informatie of aanmelden voor deze workshop via telefoon (06-14004496), per email (info@Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of in het Inloophuis (openingstijden zie de website www.inloophuislevenmetkanker.nl ).

Gespreksavonden over Verlies en Rouw

Op dinsdagavond 7 juli a.s. organiseert Inloophuis ‘Leven met kanker’ te Woerden voor het eerst sinds de Coronacrisis de Rouw Ontmoetingsgroep rondom verlies van een dierbare door welke oorzaak dan ook.
Op deze avond staan we stil bij de afgelopen tijd. Wat heeft deze Coronatijd met u gedaan? Er blijkt veel behoefte aan deze avond gezien het aantal inschrijvingen.

De avond is voor iedereen die wil praten over de overleden persoon, en over de ervaringen in die roerige tijd rond het verlies, die behoefte heeft aan een luisterend oor, die ook graag wil horen hoe anderen in een dergelijke situatie met bepaalde zaken en gevoelens omgaan en die handreikingen wil hebben hoe zij het leven weer kunnen leven zonder de ander. We vertellen ons verhaal aan elkaar en dit kan een steunende werking hebben voor u in een begripvolle omgeving.
Deze bijeenkomst vindt plaats in Inloophuis ‘Leven met kanker’ aan de Wilhelminaweg 12 te Woerden.
Vanaf 19.15 uur is iedereen welkom. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot circa 21.00 uur.
Om de bijeenkomst bij te wonen is het nodig zich aan te melden. Dit kan per telefoon: 06-14004496,
per e-mail via info@inloophuislevenmet kanker.nl of in het Inloophuis, voor openingstijden zie de website www.inloophuislevenmetkanker.nl.
Aan het bijwonen van deze Informatiebijeenkomst zijn geen kosten verbonden.
Voor wie graag wil komen maar minder mobiel is, geen eigen auto heeft of niet met openbaar vervoer/taxi kan, is AutoMaatje Woerden een optie: thuishuiswoerden.nl/automaatje.

Buitenactiviteit met de Kidsclub op woensdag 1 juli

 
Na maanden van stilte, kunnen we de Kidsclub gelukkig weer opstarten, leuk om elkaar weer te zien. Op woensdag 1 juli gaan we een gezellige buitenactiviteit doen. Zin om te komen? Je bent van harte welkom en je mag ook een vriendje of vriendinnetje meenemen!. We starten in  het Inloophuis we in ons Inloophuis dat deze middag helemaal alleen voor de Kidsclub is.
Dus heb jij in het gezin te maken met kanker of een andere ziekte en heb je zin in een gezellige middag met andere kinderen? Ben je tussen de 6 en 12 jaar, heb je te maken met iemand in jouw gezin of familie die kanker of een andere ziekte heeft en wil je in contact komen met meisjes en jongens die hetzelfde meemaken? Kom dan gezellig naar ons Inloophuis aan de Wilhelminaweg 12 in Woerden op woensdag 1 juli 2020. Je mag een vriendje of vriendinnetje meenemen. De middag is van 14.30 tot 16.30 uur. Meer informatie vragen of aanmelden kan uiterlijk op dinsdag 30 juni telefonisch op 0348-447643 of 06-14004496 of via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Van harte welkom vanaf 2 juni

We zijn blij dat we als Inloophuis weer voorzichtig aan de plek kunnen zijn voor mensen met kanker en hun naasten. Uiteraard volgen we de richtlijnen, maakten deze passend voor ons Inloophuis en hebben de nodige maatregelen en aanpassingen gedaan om bezoek van onze kwetsbare doelgroep mogelijk te maken.

We verzoeken iedereen zich aan deze richtlijnen te houden. Deze staan hieronder, zijn gemaild naar onze gasten, staan op Facebook en hangen in ons Inloophuis.

We kijken er naar uit iedereen weer te ontmoeten.

 

Inloophuis ‘Leven met kanker’ beperkt open vanaf 2 juni

Vanaf dinsdag 2 juni wil het Inloophuis ‘Leven met kanker’ weer beperkt open gaan met in achtneming van diverse maatregelen en richtlijnen om dit op een veilige manier te kunnen doen.Onze doelgroep behoort immers tot een risicocategorie, maar er is juist weer behoefte aan contact.

De laatste weken is hard gewerkt aan een protocol om vanaf 2 juni weer veilig open te kunnen. Voorlopig alleen voor koffie/thee en gesprekjes, nog niet voor activiteiten. Wie geen klachten heeft en het zelf vertrouwt, is van harte welkom, mits de richtlijnen worden opgevolgd.

We hebben de huiskamer zo ingericht dat er 6 gasten kunnen zitten, ook is er beperkt ruimte in de voorkamer en bij mooi weer in de tuin. We zorgen voor een routing en in alle gevallen is het van belang afstand te houden. Voor de vrijwilligers zal dit niet altijd lukken vanwege hun rol als gastvrouw/gastheer, vandaar dat zij mondkapjes en handschoenen dragen. Verder maakt iedereen de handen bij binnenkomst schoon met desinfecterende gel. De richtlijnen zijn gemaild naar de gasten en deze hangen op diverse plekken in het Inloophuis en bij de voordeur, de enige ingang in deze tijd.

We zijn op de gebruikelijke tijden open: maandag 13.30 - 16.30 en dinsdag t/m vrijdag 9.30 - 12.30 uur. Wie wil kan spontaan langs komen maar vol = vol. Mailen of bellen om een plekje te reserveren mag ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 0348-447643 / 06-14004496.

 

 

Agenda

Sponsoracties

Handige Links

Archief

 

 

 

Openingsuren

Maandag:

Dinsdag:

Woensdag:

Donderdag:

Vrijdag:

13:30 - 16:30

09:30 - 12:30

09:30 - 12:30

09:30 - 12:30

09:30 - 12:30

 

Inloophuis 'Leven met kanker'

Wilhelminaweg 12

3441 XC Woerden

0348 - 447 643

06 1400 4496

info@inloophuislevenmetkanker.nl

IBAN: NL48 RABO 0331107430

 

donateur worden