Nieuws


Workshop Versterk je eigen welzijn met je eigen verbeeldingskracht

Op woensdag 28 augustus van 10.00 tot 12.00 uur geeft Wike de Klerk bij Inloophuis ‘Leven met Kanker’ in Woerden een workshop over hoe jij je eigen verbeeldingskracht bewust kunt leren inzetten ter bevordering van je eigen welzijn. Door met deze verbeeldingsoefeningen en je eigen creativiteit aan de slag te gaan, schakel je de kracht van je geest in. Dit bevordert het zelfherstellend vermogen van je lichaam en dat kan een mooie aanvulling zijn op de medische zorg die je krijgt.
De workshop wordt gegeven door Wike de Klerk, die al 10 jaar aan het Inloophuis verbonden is en zij is als coach voor de Verbeeldingstoolkit ervaren in het werken met verbeeldingsoefeningen. Zij leert je deze eenvoudige oefeningen om je eigen verbeeldingskracht te gaan gebruiken voor het versterken van je draagkracht en veerkracht in moeilijke perioden. Het bijzondere van onze verbeelding is dat het vrijheid en ruimte geeft aan wat er in jou leeft aan gevoelens en emoties. En ook voor wat je nodig heb, of verlangt.
Aanmelden is niet nodig voor deze workshop. Aanvang 10.00 uur, vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar. Meer informatie via telefoon (06-14004496), per email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of in het Inloophuis (openingstijden zie de website www.inloophuislevenmetkanker.nl ).

 

Activiteitenprogramma september en oktober is er

Voor de maanden maart en april heeft het Inloophuis weer een gevarieerd aanbod aan activiteiten in de planning. Bij vele activiteiten kunnen (nieuwe) gasten zo aanschuiven, voor andere activiteiten is het nodig om in te schrijven. Dat staat er dan tussen haakjes bij vermeld. Inschrijven kan door de naam op de lijst te zetten in het Inloophuis of door even te bellen 0348-447643 / 06-14004496 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan zet het kernteam uw naam erbij. Graag ook weer afmelden als u onverhoopt toch niet kunt komen, er staan vaak gasten op de wachtlijst.

Inlopen tijdens ontmoetingsochtend verder na verlies.

Op maandagochtend 19 augustus van 10.00 tot 12.00 uur is in Inloophuis ‘Leven met kanker’ de maandelijkse Inloop ontmoetingsochtend verder na verlies. Deze ochtend op iedere derde maandag van de maand is bedoeld voor iedereen die verder leeft na verlies van een dierbare door welke oorzaak dan ook. 

Tijdens deze Inloop ontmoetingsochtend worden bezoekers ontvangen door vrijwilligers van Inloophuis ‘Leven met kanker’ maar de inloop is nadrukkelijk bedoeld voor iedereen die een dierbare verloren heeft, dat hoeft niet alleen door de oorzaak kanker te zijn. Het Inloophuis organiseert dit daarom samen met Kwadraad maatschappelijk werk, Welzijn Woerden, Stichting de Mantelmeeuw en Stichting Thuishuis Woerden waarvan Automaatje voor vervoer kan zorgen. 
Dus iedereen die door de eerste rouwperiode heen is en de draad van het leven weer probeert op te pakken is van harte welkom om in te lopen voor contact met anderen in een vergelijkbare situatie, gezelligheid en ontmoeting. De koffie en thee staan klaar bij Inloophuis ‘Leven met kanker’ aan de Wilhelminaweg 12 in Woerden. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Meer informatie over deze ochtend is te krijgen per telefoon: 06-14004496, per e-mail via info@inloophuislevenmet kanker.nl of in het Inloophuis, voor openingstijden zie de website www.inloophuislevenmetkanker.nl
Voor wie graag wil komen maar minder mobiel is, geen eigen auto heeft of niet met openbaar vervoer/taxi kan, is AutoMaatje Woerden een optie: thuishuiswoerden.nl/automaatje.

Workshop werken met pastelkrijt.

Op donderdag 15 augustus van 10.00 tot 12.00 uur geeft Wike de Klerk bij Inloophuis ‘Leven met Kanker’ in Woerden een workshop Werken met pastelkrijt.
Even vergeten dat je ziek bent (geweest) en ontspannen genieten van een creatieve activiteit. Dat kan in Inloophuis ‘Leven met Kanker’. Tijdens een eenvoudige opdracht legt Wike stap-voor-stap uit hoe je kunt tekenen met deze mooi gekleurde, zachte krijtjes. Tekentalent of –ervaring heb je niet nodig. Iedereen kan meedoen. Het plezier in het tekenen met pastelkrijt staat voorop. Want plezier ontspant en doet je even ontsnappen uit de waan van de dag.
Het huis is open vanaf 9.30u voor koffie, thee en een gezellig en ontspannen samenzijn. Van 10.00 tot 12.30 uur vindt de workshop plaats. Je bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig voor deze workshop. Meer informatie via telefoon (06-14004496), per email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of in het Inloophuis (openingstijden zie de website www.inloophuislevenmetkanker.nl ).
Voor wie graag wil komen maar minder mobiel is, geen eigen auto heeft of niet met openbaar vervoer/taxi kan, is AutoMaatje Woerden een optie: thuishuiswoerden.nl/automaatje.

Culturele zondagmiddag met muziek: Back tot he sixties

Zondagmiddag 25 augustus is er in het inloophuis 'Leven met kanker' een culturele muzikale middag getiteld ‘Back to the Sixties’. Aan gasten van het inloophuis is gevraagd of zij voor hen belangrijke muziek uit de jaren 60 en 70 wilden doorgeven. Er zijn uiteindelijk 100 mooie nummers aangeleverd.

Populair is de muziek van de Beatles, de Rolling Stones, net als nummers van Elvis Presley, Chubby Checker, Van Morrison, John Denver, Ricky Nelson, Shocking Blue, The Beegees, The Animals, Otis Redding, Johnny Cash en nog vele andere artiesten. Hieruit is een mooie selectie tot stand gekomen. De muzikanten hebben vele oefenmiddagen besteed om de nummers zo goed mogelijk te kunnen vertolken. Deze middag treden op Nicole Sanders, Sandra Paardekoper, Willem Jacobs, Erwin Voogd, Harry van Dijk, Erwin van der Bij, Dick Fokke en Roel van der Bij. Tussen de optredens door wordt er ook muziek gedraaid.

Verzoek aan de gasten en bezoekers om in een 60/70 jaren outfit te komen. Dit is niet verplicht.

Deze middag begint om circa 13.30 uur en duurt tot circa 17.30 uur. De inloop is vanaf 13.00 uur. De toegang is gratis. Voor nieuwe bezoekers is er in de pauze een rondleiding met uitleg over wat het Inloophuis te bieden heeft. Kortom een unieke gelegenheid om kennis te maken met Inloophuis ‘Leven met kanker’, Wilhelminaweg 12 in Woerden.

Verkoeling voor het Inloophuis


"Trots, mega trots op de maatschappij; op iedereen die het project Verkoeling voor het Inloophuis 'Leven met kanker' mogelijk heeft gemaakt, dankjulliewel! 🙏" Dat schreef Yogadocent Nathalie van Roon van Miracle Yoga op haar Fecebook pagina. Vorige week was zij bij het Inloophuis om Yoga Nidra te geven met extreme warmte. "Om 10.00 was het al 32 graden binnen ondanks de ventilator die ik zelf had meegenomen, dus besloot ik deze actie op te zetten en een oproep te plaatsen."
 
Wie had ooit durven dromen dat er nog geen week later een gloednieuwe mobiele airco gedoneerd zou worden door STULZ, een particulier afstand deed van haar mobiele airco, Nathalie €160 ingezamelde en daarvan een prachtige staande ventilator met 25% korting bij De Groot kon kopen van dit geld.
 
Op donderdag 1 augustus kon ze met een medewerker van Stulz, zijn vrouw die haar oproep zag en huismeester Ton Kooijman van het Inloophuis alles brengen en werkend krijgen. En er is nog geld over van de inzamelingsactie. Van dit bedrag zal Nathalie zodra ze weer voorradig zijn nog een plafond- en tafelventilator aanschaffen.
 
Alle gasten en vrijwilligers zijn Nathalie zeer dankbaar voor haar actie en de gulle gevers voor hun spontane bijdrage.
  

 

Agenda

Sponsoracties

Handige Links

Archief

Publicaties

 

 

 

Openingsuren

Maandag:

Dinsdag:

Woensdag:

Donderdag:

Vrijdag:

13:30 - 16:30

09:30 - 12:30

09:30 - 12:30

09:30 - 12:30

09:30 - 12:30

 

Inloophuis 'Leven met kanker'

Wilhelminaweg 12

3441 XC Woerden

0348 - 447 643

06 1400 4496

info@inloophuislevenmetkanker.nl

 

donateur worden